Laatste foto's

Laatst gewijzigd

Volleybal in de picture

Wie aan de sporten van de vereniging V&K-Stenenman denkt, denkt waarschijnlijk in eerste instantie aan gymnastiek, turnen,jazzdance en free-running. Maar al sinds jaar en dag is het op maandagavond in MFC ‘t Vierkant tijd voor volleybal. Het eerste uur zijn de dames aan de beurt en het tweede uur is een gemengd team in de weer met de bal.
Het volleyballen staat misschien niet altijd in de picture maar is wel al sinds de jaren 70 een vast onderdeel binnen de vereniging. Er werd toen een volleybal afdeling gevormd welke geleid werd door mevrouw A. Visser. Nu staan de groepen onder leiding van Gré Visser. Zij staat sinds 2012 vrijwillig voor de groepen.

De volleybal groepen van V&K-Stenenman zijn recreatief. De lessen beginnen met een warming-up en oefeningen om het spel te verbeteren. Hierna wordt er enthousiast ‘gebald’ en hierbij worden de lachspieren ook goed geoefend volgens Gré. Er worden geen competities gespeeld, maar wel is er elk jaar de kerst-wedstrijd tegen het andere team.
Momenteel is er ruimte voor nieuwe spelers bij de damesploeg. Dus heb je volleybal gespeeld en wil je het weer oppakken of ben je compleet onbekend met volleybal en wil je kennismaken met deze leuke sport? Dan ben je van harte welkom. Op maandagavond van 19.30 uur in de gymzaal ‘t Vierkant kun je 2 lessen gratis meedoen om te kijken of het wat voor je is.

Mooie resultaten in Stiens

Stiens - Voor V&K-Stenenman turnden de meiden Bo Dekkers, Sharmila Cupers, Kirsten Postma, Lieke Odinga, Iris Tamminga en Sterre Bambach hebben afgelopen zaterdag 4 maart hun 2e plaatsingswedstrijd in sportcentrum "it Gryn" te Stiens. Een plaatsingswedstrijd houdt in dat ze 2 wedstrijden turnen waarmee ze de podium dagprijs kunnen winnen en zich ook kunnen kwalificeren voor het Friese Kampioenschap.

In de 1e wedstrijdronde turnden Bo en Sharmila. Bo behaalde een mooie 5e plaats en Sharmila een 7e plek. In de 2e ronde moesten Lieke en Kirsten laten zien wat ze in hun mars hebben.
Lieke turnt in categorie senior G meiden vanaf 15 jaar en ouder, ze turnde keuze oefenstof. Keuze oefenstof houdt in dat je aan de hand van reglementen en een elementenlijst oefeningen maak voor de vloer op muziek, sprong, evenwichtsbalk en spanbrug. Lieke had de spanning duidelijk onder controle en wist goed waar zij haar punten mee kon behalen. Op alle toestellen presteerde ze goed en met een eindscore van 40.200 punten mocht ze de bronzen medaille in ontvangst nemen. Lieke staat voor het 1e uitkomende wedstrijd voor V&K - Stenenman 7e van de 10 in het eindklassement en daar is haar trainster Angelique Bos maar wat trots op.
Kirsten Postma turnde in de 2e wedstrijd ronde in het niveau keuze junior G. Bij de brug liet ze zien dat ze goed in haar ritme zat en heeft op dit onderdeel een knappe 4e plaats behaald. Uiteindelijk eindigde ze overall met 83.02510 punten een 10e plaats, wat zeer knap genoemd mag worden omdat ze nog maar 1 seizoen bij V&K-Stenenman traint.

In de 3e en laatste wedstrijdronde kwamen de dames jeugd 2 niveau H Sterre Bambach en Iris Tamming op de vloer. Deze 12 jaar oude meiden kwamen voor het eerst uit voor de vereniging. Er was een groot deelnemersveld met wel 27 turnsters. De dames hadden er duidelijk zin in en steunden elkaar gedurende de hele wedstrijd. Dit resulteerde in een 7e plek voor Iris op de balk en een 14e voor Sterre op de vloer. In het eindklassement behaalde Sterre een 18e plaats met een totaalscore van 74.533 punten en Iris met score van 63.142 de 24e plaats.

   


Feikje van Drooge zegt Dag na 50 jaar lesgeven

Na 50 jaar neemt de vereniging deze week met pijn in het hart afscheid van gymnastiek docente Feikje van Drooge. Ze heeft met bijzonder veel inzet duizenden Harlinger kinderen les gegeven en bijna iedereen die in Harlingen is opgegroeid heeft wel in het gymlokaal gestaan bij Feikje.

Als klein meisje van 4 is ze als lid begonnen bij Vlugheid & Kracht, ze had toen les van de heer Blom. Toen is de liefde voor het vak geboren. In 1967 is ze op 17-jarige leeftijd zelf begonnen met lesgeven bij de Chr. gymnastiekvereniging DINDUA, in 1971 vloeide deze club over in Vlugheid & Kracht, welke in 1990 samengevoegd werd met de Stenenman. De lessen van Feikje waren niet alleen recreatief gymnastiek, waarbij plezier in sporten voorop stond. Het was ook een kweekschool voor talenten die doorstroomden naar de afdeling turnen. Veel talenten hebben hun eerste handstand geleerd bij Feikje en hebben deze later met succes laten zien tijdens een wedstrijd NK turnen. Feikje zegt zelf over het lesgeven dat het altijd een heerlijk ontspannen bezigheid is geweest. Tijdens de lessen vergeet ze de wereld buiten de zaal en is ze alleen bezig met de sport en de leerlingen. De liefde voor de gymnastiek, de ontspanning die het gaf en het contact met de mensen heeft er voor gezorgd dat ze met veel plezier 50 jaar heeft lesgegeven.

Eigenlijk mocht ze vorig jaar al met pensioen, maar Feikje wilde nog graag even door met lesgeven en er moest natuurlijk ook goede vervanging komen voor de vele groepen die ze les gaf. En nu, na een jaar van afbouwen van de lessen, is afgelopen donderdag dan toch echt de laatste keer geweest dat ze haar enthousiasme voor de gymnastiek heeft overgebracht op de kinderen. Gelukkig zijn er twee goede vervangers voor haar gevonden. De gymnastieklessen zijn overgenomen door Petra Borsch en Marleen Bergsma. Ook zij staan met veel plezier voor de groepen en zetten zich in om de Harlinger jeugd de mooie gymnastiek sport bij te brengen.
Helemaal dag zeggen kan Feikje nog niet. Ze blijft nog wel langs de zijlijn betrokken bij de vereniging. Ze houdt zich namelijk nog bezig met de ledenadministratie van de vereniging en blijft op deze manier toch nog een beetje bij de club.

De vereniging neemt afscheid van een zeer betrokken docente, een docente die altijd een zeer belangrijk gezicht van de club is geweest. De hele week wordt ze overladen met bloemen, kadootjes en tekeningen van de leden en donderdag 16 februari heeft de voorzitter haar bedankt met een bos bloemen tijdens de laatste les. Hij heeft haar bedankt, namens de leden van het bestuur, de docenten en de leden, voor alles wat ze voor de vereniging heeft betekend. De vereniging zal haar als docent gaan missen.

Zelf wil ze via deze weg dag zeggen: Na 50 jaar wil ik DAG zeggen tegen leden en oud-leden, collegae en oud-collegae, bestuursleden en oud-bestuursleden, assistenten en oud-assistenten. Vooral de laatste groep wil ik extra bedanken. Zonder hun hulp tijdens de lessen had ik het echt geen 50 jaar kunnen doen.

 
Feikje met de vele kadootjes die ze heeft gekregen

 
Voorzitter bedankt Feikje voor haar tomeloze inzet al die jaren

Actueel

Feikje van Drooge zegt Dag na 50 jaar lesgeven


4 turnsters door naar de halve finale NK


De vereniging doet weer mee met Jeugd Sponsor Actie van de Poiesz


Goede resultaten behaald in Assen


Turnsters eerste plaatsingswedstrijd


Afscheid jazzdans docente Stephanie van der Wiel


Nieuwe clubkleding


Strijden om de titel Fries kampioen!