Laatste foto's

Laatst gewijzigd

Dansvoorstelling in Trebol groot succes

Afgelopen vrijdag kon het publiek in een praktisch uitverkocht Trebol genieten van de dansvoorstelling "Tijden Veranderen". De avond werd geheel georganiseerd door Céline van der Wiel. Het betrof haar eindexamenopdracht voor de opleiding Artiest Dans van het Friesland College D’DRIVE in Leeuwarden. Tijdens de voorstelling werd er terug gekeken op de afgelopen 14 jaar. Belangrijke gebeurtenissen werden door 100 enthousiaste dansers, van o.a. Gymnastiek vereniging V&K-Stenenman, verwoord door middel van 14 choreografieën.
Het was een voorstelling waarbij het publiek zeer uiteenlopende dansen kon bewonderen. Elke dans was verrassend op zijn eigen manier. Sommige sprongen er uit door de mooie aankleding, anderen door de goede choreografie. Er waren aandoenlijke dansen met kleine meisjes in schattige jurkjes, maar ook de serieuze onderwerpen kwamen aan bod. Het was duidelijk te zien dat Céline van der Wiel veel tijd heeft besteed aan het maken van alle dansen en dit werd dan ook iedere keer beloond met een luid applaus. Twee dansen waren wel heel bijzonder. De dramatische choreografie over de Tsunami in 2004 was zeer indrukwekkend. De jonge getalenteerde dansers (jazz 4 V&K-Stenenman) bewogen als aanstormende water over het toneel. Ook de dans over de herdenking van de val van de Berlijnse muur was heel sterk. Langs een muur van licht dansten de dansers van de selectie jazz dans (V&K-Stenenman) een prachtige choreografie. Tot slot moest Céline ook zelf nog het toneel op, niet makkelijk als je 2 minuten daarvoor nog aanwijzingen aan het geven was voor de belichting en het geluid. Maar van de hele hectiek van het organiseren van deze avond was niks te zien en ze danste zeer professioneel een heel mooie solo. Het was een zeer geslaagde avond en nu maar hopen dat ook Céline van der Wiel geslaagd is, als het aan het publiek ligt wel in ieder geval.

Foto's: Ron Arends van Stylefotostudio.nl


3 turnsters presteren super op de halve finale NK

Marit Miedema ( 12 jaar ) Elvira van Vugt ( 15 jaar ) Alyssa van der Galien ( 16 jaar ) hadden zich geplaatst voor de halve finale NK. Bij de plaatsing wedstrijd mochten er maar 6 turnsters door per categorie en dat waren wel 3 plaatsen voor deze club, een zeer goede prestatie.

De halve finale was in Duiven. Marit Miedema turnde in de 2e wedstrijd en begon op het toestel balk.
Totaal waren er per wedstrijd 7 plaatsen voor de finale NK. Een moeilijk strijd omdat iedereen even goed is. Een foutje maken kan dan je finale plek kosten.
Marit begon op het toestel balk. Helaas viel Marit eraf maar maakte de oefening erg goed af.
Een val kost een hele punt en dit is direct te veel verlies voor doorstroming naar t NK.
Verder heeft Marit met ontzettend veel plezier deze wedstrijd geturnd en werd totaal 18e.
Een mooie Ervaring erbij.
Elvira van Vugt had nog nooit op zo'n groot toernooi gestaan en dit maakte het dan ook wel weer heel speciaal of je dan door gaat of niet, het blijft een prestatie om alleen al mee te mogen doen.
Elvira begon bij haar favoriete toestel en daar werd te uiteindelijk ook 4e op!
Helaas viel Evira 2x van de balk af en ook dit kostte haar teveel punten.
Totaal werd Elvira 17e.
Alyssa van der Galien is senior en deze categorie is 16 jaar en ouder.
Hard getraind voor deze wedstrijd en Alyssa begon op het toestel vloer. Een nette oefening op muziek liet ze zien. Per toestel kon je je ook plaatsen, de beste 2 per toestel mochten door naar de toestel finale NK.
Totaal staan er dan op het NK, 8 de beste meisjes van Nederland.
Alyssa is altijd zeer goed op balk en had dan ook erg veel kans op een toestel finale.
Helaas viel ze met haar opsprong en daardoor was ook deze kans gelijk weg. Ze maakte haar oefening super af maar het was ook niet genoeg op doorstroming naar het NK.
Alle 3 meiden hebben een goede prestatie geleverd en zijn alweer hard aan het trainen voor het volgende seizoen.

De trainsters is zeer trots op deze meiden!

Dansvoorstelling door Céline van der Wiel

Op 11 april 2014 zal in Theater Trebol in Harlingen zal de examenvoorstelling van onze dans docent Céline van der Wiel plaatsvinden. Een dansvoorstelling met als thema “Tijden veranderen”, waarin er terug gekeken wordt op de afgelopen 13 jaar. De start van het nieuwe millennium, de Twin Towers, Sonja Bakker, de Nieuwjaarsduik en Project X, zullen voorbij komen. Er zijn de afgelopen jaren veel mooie maar ook minder mooie gebeurtenissen geweest in de wereld. Al deze momenten worden door 100 dansers verwoord door middel van 14 bijzondere choreografieën. De voorstelling is geschikt voor alle leeftijden en is zeker de moeite van het bekijken waard.

Céline van der Wiel (24) geboren in Tzummarum is begonnen met dansen toen ze 5 jaar oud was en is nooit meer gestopt. Ze is nu 4e jaar student van de opleiding Artiest Dans van het Friesland College D’DRIVE. Om deze opleiding te voltooien zal er een dansvoorstelling georganiseerd worden. Ze is dansdocent in verschillende dansstijlen bij Gymnastiek vereniging V&K-Stenen man en sportschool Bodysport, beide in Harlingen. Daarnaast loopt ze stage als dansdocent bij de opleiding Artiest drama van het Friesland College D’DRIVE en ook deze leerlingen kunt u allemaal terug zien in de voorstelling. Deze voorstelling wordt op zowel artistiek als organisatorisch vlak beoordeeld.
van der Wiel moet kunnen aantonen dat ze in de onderdelen: choreograaf, danser, docent en organisator beheerst.

De voorstelling zal plaats vinden op 11 April a.s. om 20:00 uur in Theater Trebol te Harlingen.

Bijna alle leerlingen komen uit Harlingen vandaar ook de keuze voor dit knusse theater in de binnenstad van Harlingen. Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u komen kijken? Dat kan, kaarten à € 5,00,- Per stuk zijn te bestellen via: tijdenveranderen2014@gmail.com


Actueel

Dansvoorstelling door Céline van der Wiel


Lees verder…

17 turnsters doen mee aan de 1e plaatsing wedstrijd 3e divisie te Surhuisternveen


Lees verder…

Venk-stenenman Harlingen doet het erg goed en gaat met turnsters door naar de halve finale NK


Lees verder…

3 turnsters door naar de halve finale van de Nederlandse Kampioenschappen


Lees verder…

Jeugd Sponsor Actie


Lees verder…

Venk-Stenenman weer op het podium tijdens Friese kampioenschappen!


Lees verder…

Turnmeiden verzamelen geld voor het Glazen HuisLees verder…

Groot Succes turntoernooi in Hellendoorn en 2e turncompetitie te DokkumLees verder…