Laatste foto's

Laatst gewijzigd

Afscheid jazzdans docente Stephanie van der Wiel


Deze maand neemt de vereniging helaas afscheid van Stephanie van der Wiel. Stephanie danste al van jongs af aan bij de vereniging en heeft na de nodige opleidingen de lessen over genomen van Bouwien Hoekstra. Ze heeft vele mooie en orginele choreografiën gemaakt en heeft altijd met veel enthousiasme voor de groepen gestaan. Met de selectie dansgroep Impuls maakte ze vele dansen die op zeer uiteenlopende locaties te zien zijn geweest. De laatste jaren is het lesgeven in Harlingen steeds moeilijker te combineren geweest met haar andere werkzaamheden. Dit heeft tot het besluit geleid dat Stephanie op haar beurt het stokje weer doorgeeft aan een andere enthousiaste docente.

Als bestuur wil Stephanie ontzettend bedanken voor het vele plezier dat ze de leden heeft bezorgd tijdens de lessen en de optredens en wensen haar veel succes toe met haar verdere carriëre.

Nieuwe enthousiaste docente

De docente die vanaf nu voor de groepen staat is de Harlingse Kikki Ligthart. Kikki is geen onbekende binnen de vereniging, ook zij is ooit begonnen als leerling bij V&K-Stenenman en is inmiddels ervaren genoeg om zelf haar passie voor dans over te brengen op anderen.
Kikki is student aan de MBO dansopleiding in Leeuwarden. Van jongs af aan is ze al bezig met dansen in allerlei verschillende stijlen. Ze heeft er ontzettend veel zin om de jazz lessen over te nemen en mooie choreografieën neer te zetten samen met de groepen. Ze kan niet wachten om haar danservaringen te delen met iedereen die dat leuk lijkt.    

                                                   

Nieuwe clubkleding

Na lange tijd weer clubkleding voor de leden van de vereniging

Dit weekend waren turnster van onze vereniging weer actief in wedstrijden. Het is dan altijd weer mooi om te merken dat onze turnsters goed herkenbaar zijn aan de wedstrijdkleding. Het knalrood van V&K Stenen Man spatte weer van de turnvloer tijdens de Friese Kampioenschappen. Die herkenbaarheid van onze turnsters is mooi en we willen die graag nog mooier proberen te maken. Voor de toeschouwers bij wedstrijden, maar meer nog voor onze eigen turnsters die trots mogen zijn op al hun prestaties.

Herkenbaarheid
Om de herkenbaarheid van al onze turnsters te vergroten wil de vereniging vanaf deze week opnieuw de clubkleding introduceren. Vroeger had de vereniging dit al voor alle leden. Maar dat is verwaterd in de loop der jaren. Het introduceren gaat niet in één grote klap. Daarvoor hebben we te veel leden en daarom besloot het bestuur om dit in fasen doen.

De selectiegroep turnen beschikt al over een eigen kledinglijn. Dat zijn de knalrode pakjes waar ik het eerder over had. We willen deze week mooie clubkleding introduceren voor de talentgroepen instap turngroepen. Een paar weken later volgt de introductie van clubkleding bij de gymgroepen. Bij de laatste groep moet nog een passende definitieve keuze worden gemaakt. We denken dat ook die kleding niet alleen erg mooi zal worden maar weten ook zeker dat het de herkenbaarheid en trots van onze V&K Stenen Man leden kan verhogen.

Kort gezegd zijn er een aantal redenen waarom we weer clubkleding willen introduceren. Herkenbare clubkleding zorgt voor een clubgevoel, saamhorigheid en geeft ieder de lid de mogelijkheid om te laten zien dat je trots bent op je club en alles dat het presteert. Clubkleding vergroot de herkenbaarheid van onze leden tijdens evenementen, zorgt voor een professionele en verzorgde uitstraling. Als laatste is het ook zo dat onze trainsters merken dat het turnen en gymen met deze kleding ook veiliger kan zijn omdat je als trainster meer ‘grip’ hebt als je moet ingrijpen.

Deze clubkleding is verplicht voor alle leden die aan een openbaar optreden (onderlinge wedstrijden, jaarlijkse uitvoering, meerkampen etc.) deelnemen. En net als bij eigenlijk alle moderne sportverengingen, van tafeltennis tot hockey en van voetbal tot basketbal willen we dat onze leden bij evenementen in de V&K-Stenen Man - clubkleding sporten.

Deze week zijn de pakjes en broekjes (broekjes zijn optioneel) voor de talentengroepen en instap turngroepen zijn in de volgende maten te leveren en kunnen tegen onderstaande prijzen worden besteld.

Gympakje
128/140/152/164 € 52,50
S/M/L € 54,50

Broekje
128/140/152/164 € 16,00
S/M/L/XL € 17,50

Met sportieve groet namens het hele V&K Stenen Man bestuur,

Piet de With
Voorzitter


Bestelwijze:

Turnpakje V474 van de foto is het verenigingsturnpakje van V&K De Stenen Man. Door op de link hieronder klikken kun je dit turnpakje eenvoudig bestellen bij TT-Gymnastics. In de webwinkel van TT-Gymnastics vind je een maattabel, waarmee je de benodigde maat kunt bepalen. Mocht het turnpakje niet blijken te passen, dan is omruilen vanzelfsprekend mogelijk.

Bestellen via deze link


Strijden om de titel Fries kampioen!

Zaterdag 14 januari was dan de provinciale kampioenschappen in de Epke Zonderland Turnhal bij Sportstad Heerenveen.

Esther de Jong, junior C en Berber Koornsta Junior C deden in de 2e wedstrijd mee en turnden in een grote groep deelneemsters. 2 leeftijds categorieën dus enorm moeilijk om je te plaatsen voor de landelijke wedstrijden, de NK turnen finales en nog voor de Friese titel.
Beide turnsters niet geheel foutloos maar hadden al eerder een goede wedstrijd geturnd. Je moet 3 wedstrijden turnen in District Friesland wil je doorstromen en hoogste scores tellen van 1 van de 2 dus zij hadden zich al weten te plaatsen.
Berber en Esther scoorde ondanks wat foutjes hartstikke goed en Berber eindigde op een 4e plaats en Esther op een 6e plaats.

Emma Petersen Pupil 2, 10 jaar N2, Feline Kingma Pupil 2, 10 jaar N2, Senna de With Jeugd 11 jaar N3 en Chantal Hietkamp jeugd 2, Categorie D, turnden in de 3e wedstrijd en zaten in verschillende groepjes dus was het best pittig voor trainster Marian om iedereen tegelijk bij te kunnen staan maar de meiden zijn al zo zelfstandig dat dit super goed verlopen is. Turnster Berber heeft ook nog even geholpen.

Alle toestellen verliepen ook vrij vlot. Ook helaas niet helemaal foutloos maar toch wist Senna er een mooie 3e plaats uit te halen.
Feline werd 5e en Emma 6e.
De Friese titel ging naar Chantal Hietkamp!
Chantal en Senna hebben zich ook weten te plaatsen voor de kwalificatie NK turnen.

Wij wensen allen heel veel succes met de komende wedstrijden


Actueel

Strijden om de titel Fries kampioen!


Kerstviering volleybal


Groots Sinterklaasfeest


Einde Grote Clubactie


Waddenhal barst uit zijn voegen tijdens Clubdag


Informatie Clubdag 18 juni in de Waddenhal


Jazzgroepen schitterden tijdens Jazzdans Festijn in Harmonie


Turnster Berber Koornstra Nederlands Kampioen!