Laatste foto's

Laatst gewijzigd

Mooie afsluiting turnseizoen tijdens Friese kampioenschappen toestel

Drachten - Afgelopen weekend waren de Friese kampioenschappen toestel. Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen en werd gehouden in een prachtig aangeklede turnhal, een hal waar iedere turnster wel in wil sporten.
Deze wedstrijd werd georganiseerd door enthousiaste trainers, die zich geroepen voelden om deze fantastische wedstrijd na jaren van afwezigheid weer te verwezelijken.
De turnsters die meededen hebben zich geplaatst voor de finale omdat ze dit seizoen heel goed gepresteerd hebben tijdens de plaatsingswedstrijden. Tijdens deze wedstrijden konden ze een dagprijs winnen en de eerste 4 dames verdienden een plaats in de finale van afgelopen zaterdag.

Van V&K-Stenenman deden 4 meiden mee die worden getrained door Angelique Bos en Marian van Dijk-Talsma. De concurentie was groot en niet alle meiden hebben een medaille gewonnen maar hebben het wel heel goed gedaan.
Kirsten Postma zat heel dicht bij het podium, met maar 0.20 punten verschil werd ze 4e op sprong en 5e op brug. Lieke Odinga werd 9e op sprong en 10e op balk. Judith Hessels heeft een mooie 2e plaats en een medaille verdiend op het toestel balk en een 8e plek op brug en sprong.
De meiden mogen terug kijken op een goed seizoen, met een mooie afsluiting van het seizoen tijdens deze toestelfinale van de Friese kampioenschappen.


    

Dansers schitteren tijdens voorstelling in de Harmonie

LEEUWARDEN Stichting Sportbevordering Leeuwarden organiseerde zondag 18 juni weer een jazzdansfestijn in de Harmonie in Leeuwarden. Dit evenement geeft alle dansscholen en verenigingen een podium om hun dansen aan een groot publiek te laten zien.
Het was een prachtig show met 16 jazzdansgroepen van uiteenlopende leeftijden. De docenten zijn vrij in het bedenken van de dansen en met jazzdance kun je vrolijke, stoere of ook ontroerende choreografien maken en dat maakt het jazzdansfestijn altijd ontzettend leuk en verrassend om naar te kijken.

V&K-Stenenman was er met de drie groepen die onder leiding staan van Kikki Ligthart. De jongste groep dansers mocht als eerste het podium op met de dans Het is feest, het was inderdaad een zeer feestelijke dans te laten zien. Later lieten de andere meiden een ontroerende moderne dans zien met de titel When it is not enough. En als afsluiter hebben de leden Brittney en Silke, van onze oudste groep, een prachtig duet gedanst. Voor de jazzdance afdeling was een succesvolle dag om het dansseizoen mee af te sluiten. Lijkt het je ook leuk om te dansen en op te treden? De groepen kunnen nog wel wat enthousiaste leden gebruiken, kijk op de site voor het lesrooster.

 

Zilver op Friese kampioenschappen voor Merjema Becirovic


Afgelopen weekend vonden, na 2 voorrondes van eigen rayon Noord-West, de Friese Kampioenschappen plaats in Harkema. Merjema Becirovic had zich hiervoor geplaatst en begon in de vroege morgen aan de wedstrijd. Ze is nog heel jong en met frisse zenuwen en een enorme nieuwsgierigheid liet ze prima oefeningen zien. Gedurende de wedstrijd werden haar oefeningen steeds netter en ging de concentratie omhoog. Het werd wel duidelijk dat ze een goede kans maakte in het veld van 19 deelnemers.
De mat, sprong, brug en balk turnde ze heel goed, zonder grote wiebels, foutjes of vergeten elementen. Alle bewegingen staan voorgeschreven op papier en de jury houdt nauwlettend in de gaten of er niks gemist wordt.
Merjema bleef scherp en turnde een heel mooie wedstrijd. Haar vele uren trainen o.l.v. Angelique Bos werden dan ook beloond met een mooie zilveren medaille.

Actueel

Zilver op Friese kampioenschappen voor Merjema Becirovic


Chantal Hietkamp behaalt goud!


Succesvol weekend voor de meiden van jazzdans en turnen


Bloemen tijdens Algemene ledenvergadering


Geslaagde Fundag voor de groepen van het instap-turnen


Meiden presteren zeer goed op halve finale NK


Mooie opbrengst Poiesz Actie


Aankondiging Algemene Ledenvergadering