Laatste foto's

Laatst gewijzigd

Belangrijke mededeling jazzlessen

Lessen jazz verplaatst naar nieuwe zaal Waddenhal en starten 25 augustus

De jazz dans lessen zullen in het nieuwe seizoen verplaatst worden naar de nieuwe gymnastiek zaal bij de Waddenhal. De zaal aan het Oudjaagpad gaat afgebroken worden en daarom gaan alle lessen nu gegeven worden in de mooie splinternieuwe zaal naast de Waddenhal.

Ook zullen de tijden iets veranderen doordat Celine van der Wiel is verhuist en helaas stopt met lesgeven. Alle lessen zullen voortaan door Stephanie van der Wiel gegeven worden op maandag. Om dit mogelijk te maken moest er iets geschoven worden met de tijden:

jazz 1: 15.30 - 16.30
jazz 2: 16.30 - 17.30
jazz 3: 17.30 - 18.30
jazz 4: 18.30 - 19.30
jazz dames: 19.30 - 20.30
jazz selectie: 20.30 - 21.30

De lessen starten 25 augustus i.v.m. het verhuizen van alle apparatuur e.d.

Het zal allemaal even wennen zijn, maar de zaal is erg mooi en zeker een verbetering wat betreft de zaal aan het Oudjaagpad.

Venk-stenenman wint 5 medailles op de noord Nederlandse toestel finales

Zaterdag 10 mei waren de noord Nederlandse toestel finales waar de beste 8 turnsters van Groningen Drenthe en Friesland mogen strijden voor een medaille.

Rosa Posthuma had zich geplaatst voor balk en Elbrecht Scholten had zich voor rek en sprong geplaatst.
Rosa had hard getraind voor dit onderdeel en liet het ook strak zien met weinig wiebels maar viel er helaas 1x vanaf. Omdat die echt om de tienden gaat, kan je je geen val permitteren en helaas won ze geen medaille al was het al super knap dat ze hier aan mee mocht doen.
Elbrecht doet het hoogste niveau in haar categorie en heeft zeer goede oefeningen laten zien. Beide oefeningen vol uit kunnen turnen en ook tweemaal goud weten te bemachtigen.

In de tweede wedstrijd turnden Yasmina Markenstein en Esther de Jong.
Beide turnsters mochten turnen op alle 4 toestellen.
Soms wordt een beetje gewoon als je al lang dezelfde oefeningen moet turnen en dan maak je zo een foutje.
Bij Yasmina was dat helaas op de balk en bij Esther op de vloer.
Andere toestellen echt super netjes en strak geturnd en Esther mocht dan ook maar liefst 3 medailles in ontvangst nemen. 2x goud en 1x zilver.
Yasmina deed het ook goed en was goed voor 3x een 6e plaats en 1x een 5e plaats. Knap gedaan allemaal.

Michelle Bergsma was ingedeeld op het toestel vloer maar kon vanwege een blessure helaas niet deelnemen.
Zij zal weer gaan strijden voor het volgende seizoen!

Venk-stenenman Harlingen turnt weer in de top 10

Tweede plaatsingswedstrijd 3 en 4 mei in Sneek

Zaterdagmorgen 3 mei begon de wedstrijd al heel vroeg voor Merel Logemann, erg spannend, want ze doet pas sinds dit jaar mee met officiële wedstrijden. Op de balk liet Merel een keurige oefening zien, met moeilijke onderdelen, zoals de radslag en de handstand, ze behaalde daar een mooie score van 10,25. Helaas door een paar foutjes op de andere toestellen kon ze niet het beste van zichzelf laten zien. Merel eindigde op de 10e plaats.

Alyssa van der Galiën was de tweede ronde aan de beurt. Ze begon haar wedstrijd op vloer, ze liet hier een super oefening zien. Zowel bij de overslag salto, als bij haar halve schroef stond ze in een keer stil, wat haar veel punten opleverde, ook werd doe oefening perfect op de maat van de muziek gedanst. Helaas moest Alyssa de balk bij twee belangrijke elementen vroegtijdig verlaten waardoor ze veel punten mis liep, extra jammer omdat Alyssa erg goed is in dit zenuwslopende onderdeel. Alyssa eindigde op de 8e plaats.

De derde ronde was het de beurt aan Emma Jeeninga. Emma begon haar wedstrijd op rek en behaalde daar met 11,95 meteen de hoogste score. Helaas zowel op balk als vloer een val, maar emma herpakte zichzelf en behaalde met een score van 13,45 het hoogste cijfer op sprong met de overslag.

Zondag ochtend gingen de jongste meisje van start. Hun tweede wedstrijd en dus erg spannend. Ze begonnen op brug, Nynke Broersma scoorde daar de hoogste score van alle turnsters, een 12,70, ook Mirjam ten Kate scoorde daar erg hoog. Na brug kwam balk, zowel Jorien Elsinga als Nynke wisten zonder te vallen de oefening af te maken. Bij het laatste toestel sprong was het Meike die een van de hoogste score wist te behalen. Uiteindelijk won Nynke de zilveren medaille, Jorien werd 6e, Mirjam 7e en Meike 9e.
Noortje Zijlstra, Lisa Salverda, Mirte Kuipers en Elvira van Vugt zaten in de 2e wedstrijd en ook dit werd wel spannend want beide wedstrijden werden opgeteld en de 1e aantal mogen dan door naar de Friese kampioenschappen. 
Ze begonnen op het onderdeel balk en dat is lastig om daarmee de spits af te bijten. Iets meer zenuwen om te beginnen en dan ook nog op zo'n dunne balk die maar 10 cm breed is en 5 meter lang.
De meiden deden het erg goed. Noortje en Mirte verlieten het toestel vroegtijdig met een val maar maakten het zeer netjes af. Lisa en Elvira bleven de hele oefening erop staan. 
Vloer dansten ze een leuke oefening en sprong ging ook hartstikke goed. 
Brug op deze tweede wedstrijd zeer verbeterd dan de eerste wedstrijd en de cijfers waren dan ook veel hoger! 
Knap gedaan! 

Elvira van Vugt behaalde de 3e plaats! 
Lisa Salverda 4e plaats. 
Noortje Zijlstra werd 7e 
Mirte Kuipers 8e. 

Actueel

Venk-stenenman Harlingen turnt weer in de top 10


Lees verder…

Dansvoorstelling in Trebol groot succes


Lees verder…

3 turnsters presteren super op de halve finale NK


Lees verder…

Dansvoorstelling door Céline van der Wiel


Lees verder…

17 turnsters doen mee aan de 1e plaatsing wedstrijd 3e divisie te Surhuisternveen


Lees verder…

Venk-stenenman Harlingen doet het erg goed en gaat met turnsters door naar de halve finale NK


Lees verder…

3 turnsters door naar de halve finale van de Nederlandse Kampioenschappen


Lees verder…

Jeugd Sponsor Actie


Lees verder…